Pengikut

Selasa, 24 Mei 2011

Arnab panggang

Cuti hari minggu baru2 ni terasa nak makan arnab panggang.. cari punya cari, tenung punya tenung aku pilih dua ekor kat bawah ni. Sekor umur 4 bulan, lagi sekor 3 bulan.


Saat2 sebelum dikorbankan.. gambar ni masa hari Sabtu.


Esoknya.. karkas yang telah siap diproses, selepas diperap semalaman.


Selepas siap digolek2 dalam oven lebih kurang 1/2 jam pada suhu 200C.. seko yang pertama ni aku tak sempat merasa langsung sebab anak2 dah chop. Lagi sekor? Ana yang empunya.. eheh

Serius.. aku akan buat lagi. Rasanya?

Korang try le sekali.. pasti nak berkali2.

3 ulasan:

  1. x dpt bayagkan kalau saya yg mkn hdgn tu..bt masa nie x penah terdetik dlm hati lg nak rasa daging arnab nie,mungkin hidayah blum smp ;)

    BalasPadam
  2. serius sedap.. rasanya cam ayam kampung, try ler sekali

    BalasPadam
  3. boleh dapatkan di pasar tani putrajaya(2),setiap hari selasa keluaran Opah Farm :-) utk mereka yg rasa remeh nk sediakan sendiri ;)

    BalasPadam