Pengikut

Sabtu, 25 Februari 2012

Taman Anggur Perlis

Antara aktiviti aku kat Langkawi ni dah tentu jalan2.. sebelum lapor diri kat Langkawi dulu aku sempat melawat ladang anggur kat Sik, bawah ni plak masa aku pergi jalan2 kat Taman Anggur Perlis.


Kali ni tak bawak family, hanya ditemani geng2 opis kat sini sebab pergi pun atas urusan kerja. Senang nak cari ladang anggur ni sebab lokasinya hanya tepi jalan.


Menjadi jugak buah anggur kat sini, tapi buahnya kecik2 lagi.. kalau tak, mau berbakul2 kitorang petik bawak balik. Daunnya pun buleh petik wehhh.. jangan korang makan lak, bagi arnab sudah.


Penjagaannya sama macam yang aku tengok masa kat Sik aritu tapi aku lebih suka suasana di Ladang Anggur Tasik Beris, Sik sebab suasananya lebih nyaman kerana terletak bersebelahan dengan empangan.

Alang2 sampai Perlis ni, kitorang sempat jugak pergi melawat Muzium Kota Kayang dan tentunya tak lepas peluang pergi shopping kat Padang Besar.

Sabtu, 18 Februari 2012

Teman baru


Masa balik Kajang minggu lepas, saja amik flight malam, nak rasa angin malam plak.. last2 sampai Kajang hampir pukul 2 pagi! Teksi punya hal.

Seperti yang aku janji aritu.. bawah ni antara gambar2 yang aku nak kongsikan ngan korang.


Suri.. masih bergetah seperti dulu.


Teman baru untuk Suri, baka angora jugak.. nama dirahsiakan oleh tuan barunya.


Sesi suaikenal.. terus melekat.


Yang ni pun baru masuk sini, dari baka flemish giant.. nama tak sempat diberi lagi.

Selasa, 7 Februari 2012

Kena lagi..

Baru minggu lepas aku balik Kajang, minggu ni kena balik lagi.. kerana tuntutan kerja kat HQ dan yang penting itulah sumber rezeki utama aku buat masa sekarang.

Yang bestnya dapat juga manja2 ngan arnab kat sini.. tiap2 bulan balik sini pun takpe, mana taknya semua ditanggung halal..


Boss kata pergi balik naik Air Asia, jimat duit. Aku memang suka naik Air Asia.

Sebabnya?

Buleh order makan kat atas tu.

Lagi?

Sapa yang pernah naik jer tau.. eheh


Ni masa balik Kajang minggu lepas.

Sempat melayan arnab kat belakang rumah tu.. sempat juga pergi cari rumput Israel kat tempat biasa tapi dalam dok kalut2 tu lupa plak nak ambik gambar diorang.

Balik kali ni dapat le tiga hari melayan bebudak tu, gambar pun dah ambik, nanti aku upload kat sini. Semoga segala urusan dapat diselesaikan dalam masa tiga hari ni dan selamat balik Langkawi. Lusa baru aku balik sana..